Luontomatkailijat Vuojoki

Luontomatkailijat Vuojoki

Luontoelämys Vuojoella puolestaan tarkoittaa kulttuurin maustamia luontokokemuksia, askeleita ja oivalluksia luontopolulla ja kiireettömän kaunista joogaa kartanomaisemissa. Elämyksen kruunaa ruoka ja juoma. Olemme varanneet teille makeita ja suolaisia herkkuja kahvilassa tai kartanolla, sisällä tai ulkona. Valinnanvaraa meillä on. Vaalimme vatsaasi niin satokauden raaka-aineista ja kauden kukkasista kuin villiyrteistä valmistetuilla herkuilla.

Alla on esimerkkejä tarjonnastamme. Voit koostaa haluamasi palvelut oman ryhmäsi hyvinvointipäivään myös muista vaihtoehdoista. Kysy lisää!

Luontomatkailijat Vuojoki - Luontopolku.

Luontopolku

Vuojoen Kartanon luontopolku kulkee kauniin Kartanon pihapiirissä, englantilaisessa maisemapuistossa ja romanttisella kuusikujalla. Rauhallisen kävelyn aikana tutustutaan puustoon ja kasvillisuuteen. Maistetaan villiyrttiä, haistellaan kukkia ja annetaan aistien avautua. Kartanon puutarha on myös perhosten ja kimalaisten lempipaikka. Auktorisoidun roolioppaan johdolla kuullaan polun varrella mielenkiintoisia tarinoita ja historiaa Kartanon eri vaiheista. Kartanon luonnon monimuotoisuus avautuu luontopolun kulkijoille kokonaisvaltaisesti.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: huhtikuulta syyskuulle
 • Ryhmäkoko: 10–20 hlöä
 • Hinta: alk. 12 €/hlö
 • Palvelun tuottaa: Vuojoen Kartano

Muuta huomioitavaa: Säänmukainen ulkovarustus.

Hyvinvointiluento.

Luento: Mistä koostuu hyvinvointisi?

Palautuminen on taito, jonka voi oppia. Jokainen tuntee ruoka- ja liikuntasuositukset sekä hyvän arjen osatekijät, mutta mitkä ovat oman palautumispiirakkasiTM toimivat palaset? Pystytkö pysähtymään? Kuinka keskityt? Kuinka tyynnytät mielesi ennen
nukahtamista? Miten purat kehoosi jääneitä pienempiä tai suurempia traumoja ja kiristäviä kohtia? Palautumisen perustana on pitkä ja hyvälaatuinen uni. Kun ihminen palautuu, hänen olonsa on hyvä, myönteinen ja kykenevä. Keskitymme kokonaisvaltaisen palautumisen keinoihin ja niiden oppimiseen. PalautumispiirakkaTM on kahden ammattilaisen kehittämä työkalu, joka auttaa hahmottamaan palautumista edistäviä mahdollisuuksiasi.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: 15-30 hlöä
 • Hinta: 220€
 • Palvelun tuottaa: EURHOiA

Muuta huomioitavaa: –

Lempikukkasi kankaalle

Meillä kaikilla taitaa olla oma lempikukka. Se saattaa löytyä luonnosta tai olla itse kasvatettu. Kenties se on muisto mummolan kukkapenkistä tai sinulle tuodusta tuliaiskukkasesta. Lempikukkaan liittyy usein monia mieleisiä muistikuvia.

Puutarhakierroksen jälkeen palautamme mieleen rakkaan kukkamme ja maalaamme sen. Minkä muotoisia ovat sen lehdet ja millä lailla hehkuvat värit? Kuinka terälehdet asettuvat toistensa lomaan? Onko kauneinta juuri avautuva nuppu vai kauneimmassa kukoistuksessa oleva kukinto? Kenties voit jopa aistia ajatuksissasi tuoksun valmista kuvaa katsoessasi. Kaikki kukat ovat kauniita, mutta mikä on sinulle se mieleisin, sinun suosikkisi?​

Sinä osaat varmasti sillä tärkeintä on itse tekeminen ja uskallus kokeilla. Houkuttelen sinua yllättymään ja lumoutumaan omasta luovuudestasi ja osaamisestasi. Tekemiseen ei tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille. Ilmapiiri on hyväksyvä, tekeminen ikimuistoista ja jokainen saa osallistua omalla tavallaan!

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä. 

Kiitollisuus-kirjahylly.

Luova taidepaja

Kuinka usein sinä mietit oman elämäsi kiitollisuuden aiheita? Aivan jokaisen elämässä on lukuisia asioita, jotka ovat hyvin ja joista voi kiittää. Kiitollisuuden tunne on ihmisen selviytymisen kannalta elintärkeää. Lukuisat tutkimukset vahvistavat havaintoja siitä, miten kiitollisuus kohottaa ihmisen mielialaa.Tule taidepajalle tekemään omannäköinen kiitollisuus-kirjahylly. Korvaamme perinteisen kirjahyllyn omalla, henkisellä kirjahyllyllä. Mitä kirjoja siitä löytyy? Minkä kokoinen ja montako hyllyä siinä on? Entä minkälaisia kirjoja haluat sinne laittaa: paksuja, ohuita tai ehkä jopa kirjasarjoja eri aiheista? Miten järjestelet kirjat hyllyille?

Luova taidepaja on iloa, hauskuutta, yhdessäoloa ja rentoutumista! Taidetyöpajassa saa porukalla päästellä ja revitellä maaleilla ja väreillä. Tule kokemaan väreillä leikkimisen vapaus! Luovan taidetyöskentelyn avulla saat kokea jotakin ehkä ennen kokematonta, onnistumisen iloa ja riemua. Luovassa taidepajassa saatat yllättyä ja lumoutua omasta luovuudestasi. Eikä tarvitse edes osata!

Tekemiseen ei siis tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille!

 

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä.

Yin-jooga.

Yin-jooga

Kaipaatko hengähdyshetkeä? Hidas, terapeuttinen ja lempeä yin-jooga sopii kaikille, jotka kaipaavat rentouttavaa harjoitusta ja liikkuvampaa kehoa. Kaikissa kehon ja mielen kireyksiä hoitavassa asennossa viivymme useamman minuutin. Emme kuitenkaan pakota kehoa mihinkään asentoon. Yin-joogassa asentojen apuna ja tukena käytämme joogatiiliä, polstereita eli putkityynyjä ja joogamattoa. Meditaatio-osuudessa sinua lämmittää huopa.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: max.10 hlöä
 • Hinta: 120€
 • Palvelun tuottaa: HoitolaHappy

Muuta huomioitavaa: Saat tarvittavat välineet paikan päältä, sään salliessa voidaan järjestää ulkoliikuntana.

Asahi-terveysliikunta.

Asahi-terveysliikunta

Kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva Asahi-terveysliikunta on Suomessa kehitetty vaivoja hoitava ja ennaltaehkäisevä hoito. Rauhalliset liikkeet etenevät hitaan hengityksen tahdissa. Niskaa ja hartianseutua hoitava Asahi vahvistaa selkää ja tukee tasapainoa. Yleensä seisten tehtävät perusliikkeet voit tehdä myös tuolilla istuen. Apuna voit käyttää voimatankoa tai keppiä.

 • Kesto: 40min
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: max.10 hlöä
 • Hinta: 100€
 • Palvelun tuottaa: HoitolaHappy
Vuojoen ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

Kartanon keittiö valmistaa ruokaa raaka-aineista, jotka tulevat mahdollisimman läheltä. Menut seuraavat sesonkeja ja vaihtoehdoistamme löydät sekä satakuntalaisia perinneruokia, että uusimpien trendien mukaisia herkkuja. Ruokaa tehdään rakkaudella ja elämykset täyttyvät vatsan kautta. Palan painikkeeksi löytyy aina myös tilanteeseen sopivat seurustelu- tai ruokajuomat.

Olemme valmistelleet teille menuehdotuksia niin tyhy -päivän lounasta, kuin saunaillan iltapalaakin varten. Tutustu tarkemmin, ja valitse teille sopivin menu täältä: Vuojoki.fi

Majoitus Vuojoen Kartanolla

Haluatteko jäädä yöksi?

Vuojoen Kartano tarjoaa majoitustilat maksimissaan 15 henkilölle Vierastalo Wuojoen rauhallisissa hotellihuoneissa.

Lue lisää: Majoitus Vuojoen Kartanolla

 

Kerro meistä muillekin!

logott
Scroll to Top
Vieritä ylös