Seniorit Pinkjärvi

Seniorit Pinkjärvi

Seniorit Pinkjärvi

Olemme suunnitelleet teitä varten Pinkjärven puutarhakierroksen, jolla muistelemme mummolakukkien tarinoita ja tunnistamme niin tuttuja kuin vähän oudompiakin perennoja. Kurjenpolvet ja karhunvatukat virittävät tarinoimaan ja syreenien tuoksu herättää vanhoja haaveita ja mieleisiä muistoja. Mahdatkohan löytää kierroksellamme peräti heisiangervo Amber Jubilee -lajikkeen – sen, joka on nimetty kuningatar Elisabet II:n 60-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi.

Päivän aikana pääset myös maalaamaan lempikukkasi kankaalle. Ihan erityinen elämys on käynnillä tarjoilemamme kukkaisruoka, joka maustuu oman puutarhan sadolla.  Alla on esimerkkejä tarjonnastamme. Voit koostaa haluamasi palvelut ryhmänne hyvinvointipäivään myös lukuisista muista vaihtoehdoista. Kysy lisää!

Puutarhakierros

Puutarhakierroksella tutustumme neljään eri puutarhatyyppiin: mummolan piha, hyötytarha, zen-piha ja metsäpuutarha. Oppaan johdolla perehdymme eri osien rakenteisiin ja kasveihin niin pihasuunnittelun, ekologisuuden kuin puutarhan hyvinvointivaikutustenkin kantilta. Katselemme kaverikasveja, tuoksuttelemme sesongin parhaita kasviparfyymeja, ihmettelemme harvinaisempia erikoisuuksia ja opimme kukkaisruoka-kasveista. Mielenkiinnon kohteena ovat myös erilaisten pintojen esteettisyys, toiminnallisuus ja helppohoitoisuus. Värien vaikutus tilan tuntuun, tunnelmaan ja mielialaan, niitäkin pohdimme porukalla. Oppaanne kierroksella on Marita Wallin, pihasuunnittelija, viherrakentaja, puutarhaterapeutti ja palautumisohjaaja.

 • Kesto: 1,5 h
 • Saatavuus: toukokuu-syyskuu
 • Ryhmäkoko: 15-30 hlöä
 • Hinta: 220€
 • Palvelun tuottaa: EURHOiA

Muuta huomioitavaa: Sään mukainen vaatetus, mukavat ja tukevat jalkineet.

Lempikukkasi kankaalle

Meillä kaikilla taitaa olla oma lempikukka. Se saattaa löytyä luonnosta tai olla itse kasvatettu. Kenties se on muisto mummolan kukkapenkistä tai sinulle tuodusta tuliaiskukkasesta. Lempikukkaan liittyy usein monia mieleisiä muistikuvia.

Puutarhakierroksen jälkeen palautamme mieleen rakkaan kukkamme ja maalaamme sen. Minkä muotoisia ovat sen lehdet ja millä lailla hehkuvat värit? Kuinka terälehdet asettuvat toistensa lomaan? Onko kauneinta juuri avautuva nuppu vai kauneimmassa kukoistuksessa oleva kukinto? Kenties voit jopa aistia ajatuksissasi tuoksun valmista kuvaa katsoessasi. Kaikki kukat ovat kauniita, mutta mikä on sinulle se mieleisin, sinun suosikkisi?​

Sinä osaat varmasti, sillä tärkeintä on itse tekeminen ja uskallus kokeilla. Houkuttelen sinua yllättymään ja lumoutumaan omasta luovuudestasi ja osaamisestasi. Tekemiseen ei tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille. Ilmapiiri on hyväksyvä, tekeminen ikimuistoista ja jokainen saa osallistua omalla tavallaan!

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä. 

kukkaisruoka

Kukkaisruoka

Puutarhamme eri osista löytyy monenmoista herkkua. Hyötykasvien ja villiyrttien lisäksi puhtaat, luomukasvatetut kukat ja niiden lehdet sopivat mainiosti raikkaisiin salaatteihin, täyteläisin pastoihin ja meheviin patoihin sekä tietysti raikkaisiin ja värikkäisiin juomiin. Ruusun ja syreenin kukat maustavat jälkiruokia ja horsman ja mustaviinimarjan lehdet maustavat juomia. Kukkaisruoka hemmottelee sekä visuaalista silmää että herkkusuuta. Tule nauttimaan sesongin parhaimmistoa ja kuulemaan lisää kukkaisruokaideoita.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: 10-20 hlöä
 • Hinta: 10-35€/hlö
 • Palvelun tuottaa: EURHOiA

Muuta huomioitavaa: Mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoitettava 1 vko etukäteen.

Kiitollisuus-kirjahylly.

Luova taidepaja

Kuinka usein sinä mietit oman elämäsi kiitollisuuden aiheita? Aivan jokaisen elämässä on lukuisia asioita, jotka ovat hyvin ja joista voi kiittää. Kiitollisuuden tunne on ihmisen selviytymisen kannalta elintärkeää. Lukuisat tutkimukset vahvistavat havaintoja siitä, miten kiitollisuus kohottaa ihmisen mielialaa.Tule taidepajalle tekemään omannäköinen kiitollisuus-kirjahylly. Korvaamme perinteisen kirjahyllyn omalla, henkisellä kirjahyllyllä. Mitä kirjoja siitä löytyy? Minkä kokoinen ja montako hyllyä siinä on? Entä minkälaisia kirjoja haluat sinne laittaa: paksuja, ohuita tai ehkä jopa kirjasarjoja eri aiheista? Miten järjestelet kirjat hyllyille?

Luova taidepaja on iloa, hauskuutta, yhdessäoloa ja rentoutumista! Taidetyöpajassa saa porukalla päästellä ja revitellä maaleilla ja väreillä. Tule kokemaan väreillä leikkimisen vapaus! Luovan taidetyöskentelyn avulla saat kokea jotakin ehkä ennen kokematonta, onnistumisen iloa ja riemua. Luovassa taidepajassa saatat yllättyä ja lumoutua omasta luovuudestasi. Eikä tarvitse edes osata!

Tekemiseen ei siis tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille!

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä. Mukaan tarvitset vain avoimen ja positiivisen asenteen.

Asahi-terveysliikunta.

Asahi-terveysliikunta

Kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva Asahi-terveysliikunta on Suomessa kehitetty vaivoja hoitava ja ennaltaehkäisevä hoito. Rauhalliset liikkeet etenevät hitaan hengityksen tahdissa. Niskaa ja hartianseutua hoitava Asahi vahvistaa selkää ja tukee tasapainoa. Yleensä seisten tehtävät perusliikkeet voit tehdä myös tuolilla istuen. Apuna voit käyttää voimatankoa tai keppiä.

 • Kesto: 40min
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: max.10 hlöä
 • Hinta: 100€
 • Palvelun tuottaa: HoitolaHappy

Muuta huomioitavaa: Tarvittavat välineet saa paikan päältä, sään salliessa voidaan järjestää ulkoliikuntana.

Tutustu myös

Kerro meistä muillekin!

logott
Scroll to Top
Vieritä ylös