Yritykset ja yhdistykset Vuojoki.

Yritykset ja yhdistykset Vuojoki

Yritykset ja yhdistykset Vuojoki

Jos taas kartanomaisema kutsuu enemmän, vaihtoehtomme on tyhy- tai virkistyspäivä Vuojoella. Kartanokierrokselta pääset ostoksille ja kiertelemään puistossa ja kartanon kulmilla. Vaihtoehtoina tarjoamme Asahi-, salsa- tai hulahetkiä tai uppoutumista tekemisen tunnelmaan luovassa taidepajassa. Hemmotteluhoitojakin valikoimastamme löytyy.

Alla on esimerkkejä tarjonnastamme. Voit koostaa haluamasi palvelut omaan hyvinvointipäivääsi myös muista vaihtoehdoista. Kysy lisää!

Salsan siivin

Tanssittaako? Haluatko kokeilla salsatanssia? Laitetaan lanteet keinumaan salsan tahtiin ja matkataan hetkeksi Karibian rytmeihin. Maustetaan matkaa kiehtovilla lattarirytmeillä ja tanssiaskeleilla. On nimittäin niin, että hyvässä ohjauksessa rytmitajutonkin voi vapauttaa mielensä ja löytää liikkeen lumon. Kun alkeista aloitetaan, kaikki oppivat. Samalla kun haparoivat askeleet selkiytyvät, jopa puupökkelön tai rautakangen sisältä kuoriutuu ainakin pieni ripaus sisäistä latinoa. Salsa on rytmin, energian ja ilon värikäs sekoitus, joka lataa ihmisen annoksella positiivista energiaa.

Salsaopastuksessa löydät salsan riemun ilman sen kummempia suorituspaineita.

 • Kesto: 1,5 – 2h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: 10-30 hlöä
 • Hinta: alk. 25€/hlö
 • Palvelun tuottaa: Salsastudio Julpo

Muuta huomioitavaa: Tule mukaan sellaisissa vaatteissa ja kengissä, joissa sinun on mukava tanssia.

SELFIE-taidepaja.

Selfie-taidepaja

Millaisen omakuvan sinä tekisit? Omaelämäkerrat ovat suosittua luettavaa ja selfiet arkipäivää. Taiteilijoiden omakuvat ovat aina myös olleet kiehtovia. Nyt sinä voit luoda omakuvan. Tule luovalle taidepajalle maalaamaan ja tutkimaan, mitä kaikkea siveltimesi sinulle kertookaan. Emme siis maalaa realistista omakuvaa, vaan käytössäsi on taiteilijatarvikkeiden lisäksi myös erilaisia askartelu- ja kollaasitarvikkeita, jolloin lopputulos voi olla vaikka yhdistelmä eri materiaaleista. Vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana eikä yhdennäköisyys ei ole mitenkään toivottavaa. Saatat yllättyä, mitä kuva sinulle itsestäsi kertoo!

Sinä osaat varmasti, sillä tärkeintä on itse tekeminen ja uskallus kokeilla. Houkuttelen sinua yllättymään ja lumoutumaan omasta luovuudestasi ja osaamisestasi. Tekemiseen ei tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille. Ilmapiiri on hyväksyvä, tekeminen ikimuistoista ja jokainen saa osallistua omalla tavallaan!

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä. 

Kiitollisuus-kirjahylly.

Luova taidepaja

Kuinka usein sinä mietit oman elämäsi kiitollisuuden aiheita? Aivan jokaisen elämässä on lukuisia asioita, jotka ovat hyvin ja joista voi kiittää. Kiitollisuuden tunne on ihmisen selviytymisen kannalta elintärkeää. Lukuisat tutkimukset vahvistavat havaintoja siitä, miten kiitollisuus kohottaa ihmisen mielialaa.Tule taidepajalle tekemään omannäköinen kiitollisuus-kirjahylly. Korvaamme perinteisen kirjahyllyn omalla, henkisellä kirjahyllyllä. Mitä kirjoja siitä löytyy? Minkä kokoinen ja montako hyllyä siinä on? Entä minkälaisia kirjoja haluat sinne laittaa: paksuja, ohuita tai ehkä jopa kirjasarjoja eri aiheista? Miten järjestelet kirjat hyllyille?

Luova taidepaja on iloa, hauskuutta, yhdessäoloa ja rentoutumista! Taidetyöpajassa saa porukalla päästellä ja revitellä maaleilla ja väreillä. Tule kokemaan väreillä leikkimisen vapaus! Luovan taidetyöskentelyn avulla saat kokea jotakin ehkä ennen kokematonta, onnistumisen iloa ja riemua. Luovassa taidepajassa saatat yllättyä ja lumoutua omasta luovuudestasi. Eikä tarvitse edes osata!

Tekemiseen ei siis tarvita minkäänlaista taiteellista osaamista ja se sopii kaikille!

Muuta huomioitavaa: Saat kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet paikan päältä. 

Hyvinvointiluento.

Luento: Mistä koostuu hyvinvointisi?

Palautuminen on taito, jonka voi oppia. Jokainen tuntee ruoka- ja liikuntasuositukset sekä hyvän arjen osatekijät, mutta mitkä ovat oman palautumispiirakkasi™ toimivat palaset? Pystytkö pysähtymään? Kuinka keskityt? Kuinka tyynnytät mielesi ennen nukahtamista? Miten purat kehoosi jääneitä pienempiä tai suurempia traumoja ja kiristäviä kohtia? Palautumisen perustana on pitkä ja hyvälaatuinen uni. Kun ihminen palautuu, hänen olonsa on hyvä, myönteinen ja kykenevä. Keskitymme kokonaisvaltaisen palautumisen keinoihin ja niiden oppimiseen. Palautumispiirakka™ on kahden ammattilaisen kehittämä työkalu, joka auttaa hahmottamaan palautumista edistäviä mahdollisuuksiasi.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: 15-30 hlöä
 • Hinta: 220€
 • Palvelun tuottaa: EURHOiA

Muuta huomioitavaa: –

Rooliopastettu kartanokierros Vuojoen kartano.

Rooliopastettu Kartanokierros

Elämyskierroksella tutustut auktorisoidun roolioppaan johdolla C.L. Engelin suunnitteleman empirekartanon mielenkiintoiseen historiaan sekä upeisiin tiloihin ja arkkitehtuuriin. Sään salliessa pääset kävelylle myös englantilaiseen maisemapuistoon ja voit ihastella ranskalaista puutarhaa. Oppaana kartanon väkeä 1800- luvulta.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: alk. 10 hlöä
 • Hinta: alk. 12 €/hlö
 • Palvelun tuottaa: Vuojoen Kartano

Muuta huomioitavaa: Kierros ei ole esteetön. Kierros sisältää portaita, osin hämäriä ja hiukan ahtaita paikkoja sekä liikumme myös ulkosalla. Voidaan toteuttaa myös erityisryhmille.

Asahi-terveysliikunta.

Asahi-terveysliikunta

Kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva Asahi-terveysliikunta on Suomessa kehitetty vaivoja hoitava ja ennaltaehkäisevä hoito. Rauhalliset liikkeet etenevät hitaan hengityksen tahdissa. Niskaa ja hartianseutua hoitava Asahi vahvistaa selkää ja tukee tasapainoa. Yleensä seisten tehtävät perusliikkeet voit tehdä myös tuolilla istuen. Apuna voit käyttää voimatankoa tai keppiä.

 • Kesto: 40min
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: max.10 hlöä
 • Hinta: 100€
 • Palvelun tuottaa: HoitolaHappy

Muuta huomioitavaa: Tarvittavat välineet saa paikan päältä, sään salliessa voidaan järjestää ulkoliikuntana.

Kartanon pakohuone.

Vuojoen Kartanon salaisuudet -pakohuone

Lars Magnus Björkenheim oli yksi Suomen rikkaimmista liikemiehistä 1830-luvulla. Hän omisti Vuojoen Kartanon, jonka oli suunnitellut C.L. Engel. Kartano kukoisti Björkenheimin omistuksessa, mutta paikalliset olivat varmoja, että kartanossa kummittelee. Kartanoa 2000-luvun alussa restauroineet työmiehet löysivät jotain, jota ei Engelin piirustuksista löydy…

Luvassa on ennen kokematon seikkailu, sillä jo itse miljöö on monelle vähän liikaa, puhumattakaan siitä, että sykkeen noustessa ja jännityksen tiivistyessä pystyisi vielä selvittämään tiensä vapauteen. Oletko sinä tarpeeksi fiksu selvitäksesi tästä?

 

 • Kesto: 2 h
 • Saatavuus: pakohuone on pelattavissa toukokuusta lokakuulle
 • Ryhmäkoko: 4–8 hlöä
 • Hinta: alk. 160 €
 • Palvelun tuottaa: Vuojoen Kartano

Muuta huomioitavaa: Pakohuoneessa pelataan selvin päin, huoneeseen ei ole esteetöntä kulkua, kuvaaminen ja muu kännykän käyttö sisällä huoneessa on kiellettyä, pakohuoneen lämpötila mukailee vahvasti ulkoilman lämpötilaa.

Hotstone-kuumakivihieronta.

Hot stone-kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä. Hieronnassa käytetyt kivet ovat basalttikiviä ja lämmöltään  50-52 astetta. Kuumakivihierontaa suositellaan jos henkilöllä on heikko ääreisverenkierto tai kroonisia lihasperäisiä kipuja. Hoito on tehokas stressin ja jännityksen lievittäjä ja sopii erinomaisesti unettomuudesta kärsiville rentouttavuutensa vuoksi .Kuumakivihieronta on ihana hoito syksyn tuulisina päivinä ja talven pakkasilla. Todellinen kehon ja mielen rentouttaja.

 • Kesto: 1 h
 • Saatavuus: ympäri vuoden
 • Ryhmäkoko: 1 hlöä
 • Hinta: 50 €/hlö
 • Palvelun tuottaa: HoitolaHappy
Vuojoen ruoka ja juoma

Ruoka ja juoma

Kartanon keittiö valmistaa ruokaa raaka-aineista, jotka tulevat mahdollisimman läheltä. Menut seuraavat sesonkeja ja vaihtoehdoistamme löydät sekä satakuntalaisia perinneruokia, että uusimpien trendien mukaisia herkkuja. Ruokaa tehdään rakkaudella ja elämykset täyttyvät vatsan kautta. Palan painikkeeksi löytyy aina myös tilanteeseen sopivat seurustelu- tai ruokajuomat.

Olemme valmistelleet teille menuehdotuksia niin tyhy -päivän lounasta, kuin saunaillan iltapalaakin varten. Tutustu tarkemmin, ja valitse teille sopivin menu täältä: Vuojoki.fi

Majoitus Vuojoen Kartanolla

Haluatteko jäädä yöksi?

Vuojoen Kartano tarjoaa majoitustilat maksimissaan 15 henkilölle
Vierastalo Wuojoen rauhallisissa hotellihuoneissa.

Lue lisää: Majoitus Vuojoen Kartanolla

Kerro meistä muillekin!

logott
Scroll to Top
Vieritä ylös